Markadoktoru Röportaj

Makale

EVDE BAGEL KALMAMIŞ DİYE CALİFORNİA'YA ALMAYA GİTTİM – İNSANLIK DERSİ ALDIM DÖNDÜM…

EVDE BAGEL KALMAMIŞ DİYE CALİFORNİA'YA ALMAYA GİTTİM – İNSANLIK DERSİ ALDIM DÖNDÜM...

Evde  bagel kalmamış diye California'ya almaya gittim - İnsanlık dersi aldım döndüm…

Burada Emin markette aradığımı bulamayınca Bebek'de ki şarküterilerden veya Makrodan alternatif bakıyordum, ama bu kez hedefi büyüttüm.

LA den arkadaşım çantanı al gel bende kal dedi. Peki dedim 10 günlüğüne gidip hem ev market ihtiyaçlarını(özellikle barbeku sos ve hardal) hem de Amerikadaki işleri toplarım dedim. Baktım Manhattan beach da –San Diago da veya Malibu da bizim Çeşmedeki Beachlar havası yok. Neden mi? Kimse en lux plajlara girişte para istemiyor. Dedim heralde bunların ekonomiden haberleri yok. Veya al ver yasası vardı kişisel gelişimde (gerçi biz hep veriyoruz ama) otoparka şezlonga para verip kalabalıkta yemek parası verip hizmet alamama yasası oralarda işlemiyor.

Kim Kardashian nerde takılıyor dedim : dediler ki genelde sanatçılar arasında sushi sevenler direct Malibu da NOBU da: peki dedim… uzun bir yolculuktan sonra; aracı vale ye bırakıp içeri girdim resepsiyondaki 3 güzel kızımız demez mi? rezervasyonvarmı? Ne rezervasyonu ?ama beyefendi ortalama 2 ay önceden rezervasyonunuz yoksa mümkün değil alamayız. Şakamısınız dedim siz benim kim olduğumu biliyormusunuz?(ben bilmiyorum da) neyse İzmir karşıyakalı olmak Malibuda işeyaradı; sevenimiz çokmuş en güzel masada japon mutfağının çeşitlerini tatma imkanım oldu. Bulunduğum sure içinde özellikle menu fiyatları ve sunumları inceledim. Abartı fiyatlar ve showlar yokdu. Abartı olan insanların bakım oranıydı.

10 günlük gezi esnasında en güzel sohbetlerden biri Edie Murphie ile oldu.Coffee Bean da karşılaştık; baktım sırada Edie; burada sıra bekletmem hemen çıkardım sıradan kendisi ve güzel sevgilisine kartonda değil de mag da 2 kahve takdim ettim. Türkiye den ve seçimlerden bahsedecektim yormayayım dedim. Fotoğraf istedi kıramadım. Ee zırt pırt Holywood'a yolum düşmüyor genelde İstanbul'dayım.

LA'de ki gezimde bir çok güzel rehberlik etti ama doğru enfermasyon konusu çok önemli. Mesela Gülşen(İzmirli) akıllı sarışın cici kızımız oraya okumaya gitmiş ve başarılı bir iş kadını olmuş. Çağdaş İzmirli olarak mekan kurdu olduğunu net olarak yaşadım. Dediki Sunset Bulvarında Janefer Aniston un garsonken keşfedildiği fransız restoranında yemek yiyelim mi? tabii dedim akşam yemeğinde Petit Four'da meşhur makarnası ve etinden tatma imkanı buldum.

Ardından tam karşısında en iyi restoranlardan biri olan Craving Restoran sahibi İbrahim (Öztok) ağabey de Türk kahvelerimizi yudumladık. Ama İbrahim ağabey hepimize haksızlık etmiş neden mi? muhteşem dondurmalı muahallebisini ve super sohbetini yıllarca biz Türklerden saklamış. Ama Gülşen'e dedim ki hazineyi bulduk. Lütfen Röportajı yap da Londra da nasıl SOFRAmız varsa artık LA Sunset Bulvarının ortasında da İbrahim ağabeyimiz var. Tüm giden Türkler orada özel Fransız –Türk mutfağı yemeklerden tatmalı ve Türk kahvesi içmeden dönmeyin derim.

Bu arada rehberlerimden 2si de (birdeğil) Hande Canpolat ve ikizi : Onlarkim? Bildiğiniz üzere Kurtlarvadisi Panafilm Mehmet Canpolatın kızları. Çok cici ve o bölgeyi çok iyi taramış okuma amaçlı giden kız kardeşlerimiz. Mehmet ağabey ile de telefonda görüştük. Hatta ben bu yazıyı yazarken kendisi LA de olacak . KurtlarVadisi kendisini diri tutması tesadüf değil Andy Garcia ve Holwooddan 10 yılda tırnakları ile başarıyı yakalamış Özgür(Teke) kardeşimiz diziye farklı bir hava getireceği kesin.Özgür ile de zamana yarlayıp kahve içeceğiz. Yurtdışında Holywood gibi zor piyasalar da başarı yakalamak kolay değil. Tebrikler.

Görülmesi gerek en önemli mekanlardan biri Santa Monica-Long Beach tarafları ve gece hayatı gayet başarılı özellikle yat limanı çok otantik. İçerde kızılderili malzemeleri satan dükkan ve sadece Acı biber sosları satan minik dükkan çok başarılı. Bu aralarda gezerken Alaçatı da veya Çeşme Marina daki TAVAF havası veya süslenmeden sakın gelmeyin havası yok. İçerde bilardo oynayıp Dire straits veya Simply Red dinleyip karides bira yapacağınız ve tüm gece max 10 usd vereceğiniz çok mekan var. Veya dilerseniz çok daha şıkları...

Et konusun da bizim NUSRET den iyileri var BOA Steakhouse mesela.. Ayrıca Shangri la otelin çatısında güneşi batırmak ve rüzgarı teninizde hissetmek lazım. Fiyatlar bizim boğazdakilerin yarısının yarısı hizmet 3 katı.(Manhattan Beacha de İtalyan restoranı severseniz Mama D's - Dondurma sevenlere el yapımı Creamary muhakka görülmesi gereken yerler.)

Forest Gump da ki Bubba Gump heryerde … Bu arada Brad Pitt'in sevdiği kosova Köftecisi Veya Pretty Womanın çekildiği Beverly Wishire Four seasons hotel görülmeli.(Bu arada Otelin sahibi ünlü arap şeyhi ) Nostalji sevenlere Jhaon Wayne-Henry Fonda -Charlie Chaplin vb ünlülerin kaldığı otel the Beverly Hills/Benim yaşımdakiler hatırlar Hotel California plak kapağındaki otel)

Daha anlatacağım çok mekan var ama mekanlar haricinde İnsanlık dersi herşeyden önemli geldi bana … Oraya davet eden Türk arkadaşım iş açısından kendisi ile çalışmayı uygun görmediğimde toplantıdan kalkarak eve gitti ve aradan kısa bir sure sonra cebime mesaj attı. Eşyalarını alırmısın? ve ben LA deyim akşam saati kimi arayayım dedim.Kimseyi de panik yapmak istemiyorum. Neyse eşyalarımı aldım ve sokakta kalmamak adına bir otele yerleştim(Bu arada benim kiraladığım araç ta bu Türk arkadaşım da kaldı) neyseAmerikalı dostum Harvey e konu iletilmiş adam beni orada otelde bırakmadı ve aldı Renan'ın sahibi olduğu eve taşıdı. Ev de ev ama ..İçerde sadece Warhol'un Lenin tabloları 1 milyon usd. Siz Beverly hills de ki evi tahmin edin. Dostum Renan ve Harvey sağolsunlar beni hiç yalnız bırakmadılar. AkşamMexica restoranında super bir yemek, derken zamanın nasıl geçtiğini anlamadan en son dönüş uçağıma bıraktılar. Burada Amerikalı ile Türk insanının bakış açısını yaşadım ve gördüm. Türk insanı maalesef tüm ilişkilerini çıkar üzerine kurmuş durumda. Hele büyükşehirler de bu çıkar dostlukları çok daha belirgin. Amerika ve Amerikalıyı yıllarca eleştiren biz Türkler bu hareket ile en azından kendi adıma dostluk ve arkadaşlığın ne demek olduğunu bana tekrar hatırlattı...

Bizim ev komşularımız daha kendi evine kahve içmeye bile davet etmeye çekinirken yeni tanıştığım elin Amerikalı sıvillasın da özel odasında Türkiye'den gelen beni mükemmel şekilde ağırladı. Teşekkürler Renan, Teşekkürler Harvey...